2019版高三英语外研版一轮课时提能练14 必修4 MODULE 2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高三英语外研版一轮课时提能练14必修4MODULE 2TRAFFIC JAM WORD版含解析 2019 版高三 英语 外
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十四)必修4Module 2Traffic Jam(限时:35分钟)(对应学生用书第335页).阅读理解(2018合肥市高三质量检测)Cycling is well known to improve individual health and fitness; it also benefits the wider population in terms of economy,transport and environment.The EU promotes cycling via many measures primarily to achieve sustainable(可持续的
2、)clean and the energyefficient transport systems.However,despite the fact that the benefits outweigh the risks by 201,many consider the risks too great and that the fear of danger on the road needs to be handled.Cycle lanes(车道)have been used to improve cyclists safety and encourage more cyclists ont
3、o the road.This research in transport aims to study the effect of cycle lanes on cyclists safety where passing space given by overtaking(超车)vehicles is concerned.In this study,the authors used a bicycle equipped with cameras to record vehicle overtaking in varying road situations to determine whethe
4、r cycle lanes,color block cycle lanes or no cycle lanes affect passing distances and cyclists safety.Their 3 comparisons measuring vehicle passing widths found greater overall distances given with a cycle lane than without.Color block vs.uncolored cycle lanes showed little or no difference,as did no
5、 cycle lanes vs.color block cycle lanes.Color block lanes had a slight negative effect suggesting that drivers are more careful when cycle lanes have less definition(清晰度)Interestingly,the authors conclude that other factors have a far greater effect on cyclists safety than presence or absence of cyc
6、le lanes.Road width,parking,opposite vehicle flow and speed were key influences on decreased passing widths.The authors also note that driver behaviour is a hugely important factor and urge more research in this area.“In order to reduce risks and encourage more cycling,reducing and calming the exist
7、ing motorised traffic must be explored first.” They suggest,“Lane width is the most significant variable (变量)to achieve a sufficient vehicle passing distance.The narrow cycle lanes (2m) may be not enough.Reconsideration of the entire road design and further exploration of driver behavioural factors
8、are required.”【语篇解读】本文主要讲述了为了实现可持续的清洁和节能的交通系统,欧盟大力推广使用自行车,并指出在自行车的推广过程中要解决安全的问题。1What is the main purpose of the EUs promoting cycling?ATo reduce air pollution.BTo build better transport systems.CTo improve peoples health.DTo help people save money on transport.B考查细节理解。根据第一段第二句“The EU promotes cycli
9、ng via many measures primarily to achieve sustainable(可持续的)clean and energyefficient transport systems”可知,欧盟通过多种途径推广使用自行车主要是为了建立可持续的清洁和节能的交通系统,故B项正确。2According to the study,color block lanes may Amake drivers a bit carelessBcause no overtakingCget cyclists to feel saferDlead to greater passing dista
10、ncesA考查推理判断。根据第二段最后一句“Color block lanes had a slight negative effect suggesting that drivers are more careful when cycle lanes have less definition (清晰度)”可知,彩色车道有轻微的负面效应,当自行车车道清晰度较低时驾驶员要更小心。据此可以判断,彩色车道会使驾驶员变得粗心,故A项正确。3In the researchers eyes,the first step to encourage more cycling is to Aredesign a
11、nd rebuild the roads in a cityBdo more research in public bicycle programsCrestrict the number of vehicles running on the roadDmake strict traffic rules to control driver behaviourC考查细节理解。根据第三段中的“In order to reduce risks and encourage more cycling,reducing and calming the existing motorised traffic
12、must be explored first”可知,为了降低风险,鼓励更多地使用自行车,首先要减少现有的机动车辆,即控制路上的机动车的数量,故C项正确。4The authors of the research think that driver behaviour Aneeds further explorationBis an unimportant factorCmakes cycle lanes narrowerDis the most significant variableA考查细节理解。根据第三段的“Reconsideration of the entire road design
13、 and further exploration of driver behavioural factors are required”可知,需要对驾驶员的行为因素做进一步探索,故A项正确。 【导学号:44040187】.阅读七选五(2017山西八校联考)Selfconfident people face their fears headon and they know that no matter what obstacles come their way,they have the ability to get past them.Wouldnt it be amazing to have
14、 this kind of selfconfidence?Guess what?You can. 1 Stay away from negativity. 2 This is a tough one,but its time to seriously consider getting away from those individuals who put you down and shred your confidence.Even a temporary break from Debbie Downer can make a huge difference and help you move
15、 toward more selfconfidence.Be positive.Put some positive enthusiasm into your interactions with others and hit the ground running,excited to begin your next project. 3 Instead,begin to focus on solutions and making positive changes.Dont accept failure.Never give up.Never accept failure and get rid
16、of the negative voices in your head.There is a solution to everything. 4 Make this your new mantra(真言)Succeeding in a difficult or unpleasant situation is a huge confidence booster(激励) 5 Learn everything there is to know about your field,job,presentationwhatever is next on your“to conquer”list.If yo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397639.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
