2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练32(选修6 UNIT 16B) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练32选修6UNIT 16B WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 32 选修 UNIT 16 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练32(选修6Unit 16B)核心素养关键词:培养学生人与社会、文学戏剧的素养能力意识限时规范练第64页一、阅读理解AIf you dont know who J.K.Rowling is,you must be from another planet.Her Harry Potter books have been translated into 79 languages and are sold in more than 200 countries.They have been turned into popular movies.Although Rowling has ear
2、ned over one billion dollars for her work and has been called a genius by many,life wasnt always easy for her.Born in Gloucestershire,England,in 1965,Rowling was a good student whose favorite subjects were English and foreign languages,and after graduating from high school she studied French at Univ
3、ersity of Exeter.Following her graduation from Exeter,Rowling worked as a bilingual (双语的) secretary.On a train trip during this time,Rowling got the idea for a book about a boy named Harry Potter,an orphan who learns he is a wizard and enters a school of wizardry.Rowling began writing the book durin
4、g lunch breaks and meetings,before finally quitting her job at age 26 and moving to Portugal to work as an English teacher.In Portugal,Rowlings schedule allowed her to write during the mornings,and she continued working on the book.While there she married a Portuguese journalist,but after the birth
5、of their daughter,Rowling returned to England with a suitcase full of Harry Potter notes.She continued to write,and went to a cafe with her daughter every day to work on her Harry Potter book.Rowling received a grant (奖助金) allowing her to finish the book in 1995,but it was rejected by 15 publishers
6、before a small company called Bloomsbury published it in 1997.In 1998,the book was published in the United States as Harry Potter and the Sorcerers Stone.It wasnt long before the book was winning awards and rising to the top of the bestsellers lists.Rowling went on to write and publish the second bo
7、ok in the series in 1999,and then several more in the seven-book series between then and 2007.Today shes the bestselling author of all time.【篇章导读】本文是记叙文。文章主要介绍了史上最畅销的哈利波特系列丛书的作者J.K.罗琳。1.What does the author say about Rowlings Harry Potter books?A.They have received fair criticism.B.They have been en
8、joying great popularity.C.They bring her little money but great fame.D.They are good material for language learning.答案B解析细节理解题。由第一段中的“Her Harry Potter books have been translated into 79 languages and are sold in more than 200 countries”可知,J.K.罗琳所著的哈利波特系列丛书已经被翻译成79种语言,在200多个国家销售,由此可见,哈利波特系列丛书广受欢迎。2.W
9、hat was Rowling before she started writing Harry Potter books?A.A teacher.B.A secretary.C.A journalist.D.A translator.答案B解析细节理解题。由第二段中的“Rowling worked as a bilingual secretary”可知,J.K.罗琳在开始写哈利波特丛书前是一位双语秘书。3.What is the last paragraph mainly about?A.Rowlings achievements.B.Rowlings writing style.C.Row
10、lings influences.D.Rowlings later life.答案A解析段落大意题。由最后一段的描述可知,本段主要讲述了J.K.罗琳所取得的成就。4.Which of the following can best describe Rowling?A.Tough and devoted.B.Scholarly and unusual.C.Talented and determined.D.Generous and considerate.答案C解析推理判断题。第一段中提到J.K.罗琳的哈利波特系列丛书被翻译成79种语言,在200多个国家销售,她本人也被大多数人称为“天才”;第二
11、至四段中提到J.K.罗琳在午餐时间和会议期间都会坚持写作,最后辞职去葡萄牙当英语教师,她继续坚持写作,在带女儿回到英国后,依然笔耕不辍,终于在1995年完成第一本书,但是该书在出版前遭到15家出版公司的拒绝,最后终于由一家小出版公司出版,并获得很多荣誉,跃居畅销书榜首,直到今天,J.K.罗琳依然是史上最畅销的作家。由此可见,J.K.罗琳是一位在写作方面极富天赋并且非常执着的作家。BBest inventionsBand AidOne in four U.S.kids dont get enough exercise.One in four kids around the world dont
12、get enough food.UNICEFs Kid Power Band tackles both problems.The app encourages kids to get active by awarding points for step goals.The points earn food packages that UNICEF sends to hungry children.Users have already walked over 7 million miles to feed more than 30,000 children.The Kid Power Band
13、is priced at $40.Playing with Your HeadTo enjoy the latest virtual reality (VR) technology,people typically have to spend thousands of dollars.Thats not just for a headset.They also need a computer thats powerful enough to support the headset.Sonys PlayStation VR headset is designed to work with a c
14、onsole (操纵台) that millions of people already own:the PlayStation 4.Sony engineer Richard Marks says it delivers “the most intense,most extreme” action.The PlayStation VR headset is priced at $400.Sony has promised 50 games will support the system.Out of This WorldChinas space station Tiangong-2 is m
15、ore than 34 feet long and nearly 14 feet wide.It includes exercise and medical-experiment areas.The station is tiny compared with the International Space Station (ISS),which is the size of a football field.But Tiangong-2 is still remarkable.China built it on its own;15 nations,including Russia and t
16、he U.S.,worked together on the ISS.A Special PotatoIn sub-Saharan Africa,more than 43 million children under the age of 6 dont get enough vitamin A,making them more likely to go blind and get sick.Plant scientists from HarvestPlus and the International Potato Center are helping countries grow their
17、own solution,in the form of a better sweet potato.Drought-resistant,vitamin A-rich potatoes could help save lives.【篇章导读】本文是应用文。文章主要介绍了四项伟大的发明。5.What does the underlined word “tackles” in Paragraph 1 mean?A.Solves.B.Raises.C.Causes.D.Faces.答案A解析词义猜测题。由Band Aid介绍内容中的“The app encourages kids to get act
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381080.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2014-2015学年高中语文同步拓展课件:2.7李清照词两首12张(人教新课标必修4).ppt
